Laboratori de desenvolupament econòmic local. El paisatge i les plantes oblidades, una oportunitat per transformar el model agroalimentari

Promotor de formació

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

Gestor de formació

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
934049171
o.estrategiesde@diba.cat
https://www.diba.cat/es/web/economieslocals/formacio
Codi Modalitat Canal Durada Presencial Treball virtual
EXT2025/0451 Seminari presencial i en línia 10.0 hores 5.0 hores 5.0 hores

Data Presencialitat Hora inici Hora fi Lloc impartició Formador
01/07/2025 Si 00:00 00:00 Obertura aula virtual Marc Casabosch
03/07/2025 Si 09:30 14:30 Seu Eixarcolant,Carrer Major nº47, Jorba 08719 Marc Talavera Roma
10/07/2025 Si 09:30 14:30 Tutories Marc Casabosch
17/07/2025 Si 00:00 00:00 Tancament aula virtual Marc Casabosch

Itinerari formatiu (Ens locals)

Col·lectiu professional
Àmbit funcional
Lloc de treball
Competència
Tècnic especialista Serveis de Desenvolupament Econòmic Tècnic promoció econòmica Projectes estratègics de desenvolupament econòmic local

Requisits

Personal Tècnic Especialista que treballa a les àrees de desenvolupament econòmic local dels ens locals o que realitza funcions relacionades. Les places són limitades, es reserva l'assignació segons l'ordre de recepció de la inscripció. En cas d'excés de demanda es limitarà el nombre màxim de participants per ens local o municipi.

Nombre de participants

Mínim 10     Òptim 15     Màxim 20

Objectius

  • Reconèixer les plantes oblidades i la seva importància a les diverses geografies de la província de Barcelona.
  • Presentar una mostra il·lustrativa de les plantes oblidades dels territoris i els processos de recuperació més significatius.
  • Generar criteris que, des d'una perspectiva crítica, contribueixin a millorar les polítiques públiques locals.
  • Construir eines projectuals per a la intervenció territorial a nivell local.

Continguts

  • Recerca etnobotànica: estudiar la relació entre les plantes i les persones, i recuperar-ne la memòria.
  • Sostenibilitat i serveis ecosistèmics.
  • Agricultura: varietats locals i plantes silvestres comestibles per fer reviure la pagesia.
  • Remeis, cosmètica i artesania.
  • La gastronomia de les plantes oblidades.

Metodologia d'impartició

Ponències i taula rodona amb panell d'experiències.
Reflexió individual i debat entre els participants, en grup i col·lectius.
Elaboració de documentació i Revisió de conclusions.

Metodologia d'avaluació


Assistència.

Tipus d'acreditació

Certificat d'assistència