Formació

Recursos

Preinscripció a accions formatives

Noves tecnologies i tendències a la cuina



Codi:  EXT2018/1770
Període de preinscripció: 01/10/2018 a 22/10/2018

Tipologia:

  Curs

Modalitat:

presencial

Itinerari formatiu (Ens locals):

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Nom de competència


Entorn específic de treball:

Tècnics de salut pública

Objectius:

Proporcionar coneixements sobre les noves tendències en restauració i els riscos sanitaris que poden suposar.
Capacitar per poder valorar millor aquests riscos en les tasques d'inspecció


Continguts:

1. Additius texturitzants utilitzats a la cuina.
Introducció/ Història. Referències a la normativa i composició. Riscs per a la salut.
Descripció dels principals texturitzants utilitzats a la cuina: alginat sòdic, gelatina cua de peix, agar, carragenats, goma xantana, lecitina, sucroester, metilcel·lulosa, etc.
Manipulació dels gelificats, espessants i emulsionants a la cuina.
Sferificació.
2. Aparells i utensilis utilitzats a la cuina.
Introducció/ Història. Riscs per a la salut.
Descripció de la tècnica de la cuina al buit, amb roner, rotaval, gastrovac i material i tipus de bosses al buit.
Manipulació del sifó de gas nitrogen i del sifó de gas carbònic.
Descripció de la tècnica de la liofilització, deshidratació i la destil·lació a l'alta cuina.
Tècnica utilitzada per treballar el Nitrogen líquid. Pipes de fum i fumats.
3. Elaboracions d'última tendència i coccions de risc a la cuina.
Introducció/ Història. Descripció d'aliments d'alt risc; crus, semi-crus i 4a i 5a gamma.
Manipulació de la cocció a baixes temperatures. Mètode directe i indirecte.
Manipulació de les impregnacions i les elaboracions Cold press.
Descripció d'alguns ingredients tendència.


Metodologia d'impartició:

classe teòrica i experimentació pràctica



Tipus d'acreditació:

Certificat d'assistència

Durada:

 10

Mínim de participants:

20

Òptim de participants:

25

Màxim de participants:

30

Formadors:

Gemma Diez Garrido
Ingrid Farré Garcia


Promotor de formació:

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum. Àrea d'Atenció a les Persones

Gestor de formació:

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum. Àrea d'Atenció a les Persones

Telèfon:

 934049455

Correu electrònic:

 gs.salutpc@diba.cat


Data Presencialitat Hora Inici Hora Fi Aula Formador Confirmat



L'edició no es troba en període de preinscripció


Tornar

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222