Formació

Recursos

Preinscripció a accions formatives

Noves tecnologies i tendències a la cuina



Codi:  EXT2018/1770
Període de preinscripció: 01/10/2018 a 22/10/2018

Tipologia:

  Curs

Modalitat:

presencial

Itinerari formatiu (Ens locals):

Col·lectiu professional Àmbit funcional Lloc de treball Nom de competència


Entorn específic de treball:

Tècnics de salut pública

Objectius:

Proporcionar coneixements sobre les noves tendències en restauració i els riscos sanitaris que poden suposar.
Capacitar per poder valorar millor aquests riscos en les tasques d'inspecció


Continguts:

1. Additius texturitzants utilitzats a la cuina.
¿    Introducció/ Història. Referències a la normativa i composició.  Riscs per a la salut.
¿    Descripció dels principals texturitzants utilitzats a la cuina: alginat sòdic, gelatina cua de peix, agar, carragenats, goma xantana, lecitina, sucroester, metilcel·lulosa, etc.
¿    Manipulació dels gelificats, espessants i emulsionants a la cuina.
¿    Sferificació.
2. Aparells i utensilis utilitzats a la cuina.
¿    Introducció/ Història. Riscs per a la salut.
¿ Descripció de la tècnica de la cuina al buit, amb roner, rotaval, gastrovac i material i tipus de bosses al buit.
¿ Manipulació del sifó de gas nitrogen i del sifó de gas carbònic.
¿ Descripció de la tècnica de la liofilització, deshidratació i la destil·lació a l¿alta cuina.
¿ Tècnica utilitzada per treballar el Nitrogen líquid.¿ Pipes de fum i fumats.
3. Elaboracions d¿última tendència i coccions de risc a la cuina.
¿    Introducció/ Història. Descripció d¿aliments d¿alt risc; crus, semi-crus i 4a i 5a gamma.
¿    Manipulació de la cocció a baixes temperatures. Mètode directe i indirecte.
¿    Manipulació de les impregnacions i les elaboracions Cold press.
¿    Descripció d¿alguns ingredients tendència.


Metodologia d'impartició:

classe teòrica i experimentació pràctica



Tipus d'acreditació:

Certificat d'assistència

Durada:

 10

Mínim de participants:

20

Òptim de participants:

25

Màxim de participants:

30

Formadors:

Gemma Diez Garrido
Ingrid Farré Garcia


Promotor de formació:

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum. Àrea d'Atenció a les Persones

Gestor de formació:

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum. Àrea d'Atenció a les Persones

Telèfon:

 934049455

Correu electrònic:

 gs.salutpc@diba.cat


Data Presencialitat Hora Inici Hora Fi Aula Formador Confirmat



Realitzar preinscripció    Tornar

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222