Formació

Recursos

Preinscripció a accions formatives

Projectors mòbils. Constitució, funcionament i muntatgeCodi:  EXT2017/0960
Període de preinscripció: 27/09/2017 a 30/10/2017

Tipologia:

  Curs

Modalitat:

presencialEntorn específic de treball:

Tècnic auxiliar escenari- Activitats de muntatge i desmuntatges escènics i servei de funció

Requisits:

El curs es dirigeix preferentment als tècnics d'escenari que duen a terme les seves tasques en l'àmbit tècnic de la luminotècnia. Donat el seu caràcter bàsic, també és d'interès per al personal d'altres àrees tècniques que desitgin introduir-se en el món dels projectors robotitzats. Dirigit preferentment als municipis adherits al Circuit de la Xarxa d'Espais Escènics Municipals.

Objectius:

Conèixer com realitzar el muntatge i posar en servei sistemes de projectors robotitzats a partit del coneixement de les seves funcionalitats, la operació, les xarxes de comunicació i els dispositius de control (taules de control de mòbils).Continguts:

  • Evolució històrica: de la il·luminació convencional al projector robotitzat. Evolució de l'automatització de lluminàries.
  • Arquitectura del projector. Què hi ha dins d'un mòbil? Introducció a la mecànica, motors i transmissions. Conceptes bàsics sobre òptica i llums. L'electrònica de control. Servosistemes. Paràmetres controlables. Personalitat del mòbil.
  • El control del sistema: xarxes i protocols de comunicació. Arquitectura bàsica de les taules de control de robotitzats. Paràmetres fonamentals de la taula per al control de mòbils (llibreries, patch, grups, paletes ...).
  • Muntatge de sistemes de mòbils: set up de l'equip. Configuració. Planificació d'un muntatge. PRL i Seguretat del públic. Riscos específics en el treball amb mòbils
  • Pràctica de muntatge i operació: realització pràctica del muntatge i la seva verificació. Avaries més freqüents i manteniment preventiu.


Metodologia d'impartició:

Curs en format seminari on la interacció entre els participants i d'aquests amb el tutor és clau.
Curs pràctic efectuat a l'escenari. Es realitzen exercicis pràctics que son la base de l'aprenentatge. Treballs en equip.
Principis d'aplicació tecnològica: a partir de sessions demostració i sessions laboratori amb materials i exercicis especialment dissenyats.
Es lliura una documentació de l'alumne que ha de permetre la consulta un cop finalitzat el curs.


Metodologia d'avaluació:

Curs acreditat per Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE) de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.Tipus d'acreditació:

Certificat d'assistència

Programa:Durada:

 35

Presencial:

 35

Mínim de participants:

10

Òptim de participants:

12

Màxim de participants:

15

Formadors:

Eduard Muñoz Ros


Gestor de formació:

Gerència de Serveis de Cultura. Àrea de Cultura, Educació i Esports

Telèfon:

 934 022 344

Correu electrònic:

 gs.cultura@diba.cat


Data Presencialitat Hora Inici Hora Fi Aula Formador ConfirmatL'edició no es troba en període de preinscripció


Tornar

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona Tel. 934 022 222